Hvad er et Energifælleskab?
Et energifællesskab er en moderne måde at samarbejde om energi på, hvor mennesker og virksomheder går sammen for at gøre en forskel. Det handler om at tage kontrol over sin energi og skabe værdi – både for miljøet og fællesskabet. Her er nogle af de punkter, som et Energifælleskab råder over:
Grøn energi: Fællesskabet bruger bæredygtige løsninger som sol, vind og varme til at producere energi.
Fællesskab og samarbejde: Borgere, virksomheder og lokale myndigheder arbejder sammen for at skabe bedre energiløsninger.
Smart energibrug: Det handler om at bruge energi mere effektivt og dele den på en måde, der gavner alle.
Miljø og fremtid: Fokus er på at reducere CO₂-udledning og gøre en positiv forskel for klimaet.
Økonomiske fordele: Deltagerne kan ofte spare penge eller få en bedre pris på energi ved at være en del af fællesskabet.
Energifællesskaber er en måde at tænke energi på, der både er smartere, grønnere og tættere forbundet med de mennesker, der bruger den.
Link til Bekendtgørelse om tilskud til lokale energifællesskaber og lokal forankring af klimaomstilling:
https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2024/451
Hvad er vores Energifælleskab med Rødkærsbro Fjernvarme?
Vores energifællesskab, udviklet i samarbejde med Rødkærsbro Fjernvarmeselskab, er en indsats for at fremme grøn omstilling og levere bæredygtige energiløsninger til lokalsamfundet. Projektet kombinerer avancerede teknologier og lokalt samarbejde for at skabe værdi for både miljøet og områdets borgere.
Grøn varmeforsyning og optimering Projektet bidrager til at reducere varmeproduktionsomkostninger og kan medvirke til lavere varmepriser for de lokale fjernvarmekunder.
Avanceret energilagring Gennem integration af energilagringsteknologier som batterianlæg, varmepumper og gasmotorer opnås fleksibilitet i produktionen og forbruget af el og varme.
Fleksible og skalerbare løsninger Projektet tilbyder løsninger, der kan tilpasses fremtidige behov, eksempelvis deltagelse i aFRR-markedet.
Dette bidrager til udjævning af energiforbrug ved spidsbelastninger, reducerede net-tariffer og en optimeret drift.
Lokal og global betydning Målet er at skabe et energisystem med stærk lokal forankring, der samtidig understøtter den europæiske grønne omstilling.
Vi håber, at projektet kan inspirere andre lokale energifællesskaber til at tage del i omstillingen og høste både økonomiske og bæredygtige fordele.
Synergieffekter og robusthed: Ved at udnytte synergier mellem energilagringsteknologier og eksisterende produktionsudstyr forbedres energieffektiviteten, og forsyningssikkerheden styrkes. Dette gør systemet mere robust og bæredygtigt.
Ved at kombinere vores ekspertise, med Rødkærsbro Fjernvarmes lokale kendskab bidrager energifællesskabet til at skabe en mere bæredygtig og effektiv energiforsyning til gavn for både lokalsamfundet og den overordnede grønne omstilling.